Daisy Bogaards volgde een opleiding aan de modevakschool, werkte als etaleur en is moeder van twee kinderen. Onlangs heeft zij haar studie kindercoach afgerond. Haar grote inspiratiebron zijn “de dagelijkse dingen in het leven”.


Huidige werk

Haar creativiteit leidt tot verschillende werken met gemengde technieken. Haar meest recente serie schilderijen “Dotart” maakt zij met behulp van verschillende tekenprogramma’s op de iPad. De hoge detaillering wekt de indruk van geretoucheerde foto’s. In werkelijkheid zijn alle punten stuk voor stuk handmatig aangebracht en opgebouwd in verschillende kleurlagen. Deze moderne manier van pointillisme wordt verder doorgevoerd in de gekozen moderne materialen zoals plexiglas of aluminium. Elk schilderij word in een maximale oplage van 25 stuks uitgegeven, waardoor het een uniek karakter behoudt.


Voorafgaand werk

Voorafgaand aan de serie “Dotart”, werkte zij aan kunst onder een stolp, met daarin uitingen van de dagelijkse gebeurtenissen die haar aangrepen. Een collectie vriendschapsduiven en gemengde andere werken vonden hun weg.


Gedichtenbundel

Naast de beeldende kunst heeft zij ook een gedichtenbundel geschreven onder de titel Zwarte Jassen. De bundel is via lulu.com uitgegeven en te bestellen.


Interesse

Zij werkt in beperkte mate in opdracht maar laat zich vooral leiden door haar eigen inspiratie. Voor interesse in exposities of haar werk kunt u haar altijd benaderen via email (zie email button rechtsboven).